Kanalsøgning

Den niende april forsvandt en del dubletter fra YouSee’s tv-pakker. Det drejer sig om SD-udgaverne af de kanaler, der også sendes som HD.

S Lav en ny kanalsøgning (med netværks-id = 00100)  S (generel vejledning nedenfor).

Hvis du har et tv fra LG, Loewe, Panasonic, Philips, Samsung, Sharp eller Sony, så kan du med fordel starte med siden “Læs hvordan du indlæser kanaler digitalt”. Den guider dig igennem opsætningen på dit tv-mærke. Dog skal det bemærkes, at for nyere Sony-modeller er der ingen “menu”-knap. Dér skal man igennem Home –> Indstillinger –> Digital opsætning –> Aut. programindstilling for at lave en kanalsøgning.

Hvis du oplever at mangle kanaler, er det fordi du hidtil kun har set dem i MPEG2 (SD)-opløsning. Bliver MPEG4 (HD)-udgaven ikke indlæst ved en kanalsøgning, kan det enten skyldes enten at dit tv/tuner ikke er MPEG4 eller at dine antennekabler er for dårlige.

Læs mere på YouSee’s hjemmeside:

Screenshot of yousee.dk


Ved overgangen fra Dansk Bredbånd til YouSee:

Når ens tv-signal er skiftet til YouSee, vil man formentlig i opleve sort skærm eller sne.

Det er fordi YouSee benytter andre frekvenser end Dansk Bredbånd og betyder, at man for at se tv skal foretage en kanalsøgning.

Moderne fjernsyn og tv-bokse kan foretage en sådan kanal- / frekvenssøgning meget hurtigt og nemt.

Men søgning på digitale kanaler kræver ofte, at man fortæller sit tv / sin boks, hvor og hvordan der skal ledes:

For YouSee er det følgende informationer det/den skal have:

  • Netværks-id = 00100 for MPEG4-modtager; 00110 for MPEG2-modtager
  • Startfrekvens = 143 MHz [=143000 kHz]
  • QAM / Modulation = 64
  • Symbolrate = 6875

Mange danske fjernsyn og tv-bokse vil selv udfylde de fleste af disse informationer, når man vælger YouSee som netværksoperatør, men i praksis vil mange skulle indtaste netværks-id. På en Denver-boks skal man for eksempel gendanne fabriksindstillingerne for at kunne ændre netværks-id!

Hvordan man kommer frem til at kunne indtaste sine oplysninger, vil variere meget og afhænge af hvilket tv man har. Det kan man læse om på YouSees hjemmeside [tryk herefter på det nederste link ”Læs hvordan du indlæser kanaler digitalt”].

Afhængigt af hvordan ens tv er sat op, kan man komme ud for at der findes et utal af ubrugelige dublet-kanaler (221 stk.). Har man mulighed for det skal man nøjes med at søge “frie” eller “gratis” kanaler. YouSee sender mange udgaver af samme kanaler (MPEG-2, MPEG-4 og krypterede versioner, der kan tilkøbes som ekstrakanaler, hvis man ikke har den store pakke).

Er man rigtig uheldig (Morten skæver til sit helt nye Sony tv), findes også en masse radiokanaler, der ikke umiddelbart kan fjernes. Så er det godt at der er mulighed for forskellige “Favorit” lister.

Man kan se kanalplaceringer og information om ekstrakanaler hér:

Gældende fra 4. marts 2013

(eller hente seneste udgave på YouSee’s hjemmeside)