Historie

legepladsen i gården, VanløsegaardAndelsboligforeningen Vanløsegaard blev stiftet 2. maj 1923. Matrikel 2495 i Vanløse blev købt og byggeriet startede. I 1924 stod en helt ny bygning klar til indflytterne.  Foreningen er dermed en af landets ældste andelsboligforeninger.  Foreningen er endvidere blandt de største selvadministrerende andelsboligforeninger i Danmark med sine 174 lejligheder og 10 erhvervslejemål.

Foreningen har gårdmandsservice, mulighed for kabel-tv og fibernet, fjernvarmeanlæg og børnevenligt gårdmiljø.

Der er mulighed for at tørre tøj, sidde ude at spise, grille, slikke sol på græsset og meget andet. A/B Vanløsegaard kan tilbyde både små og store lejligheder nogle med have. Lejlighederne er fra 54 m2 til 146 m2.

Huslejekontrakt, indbetalingskort og medlemskort med mere. Fra 1920′erne

Huslejekontrakt, indbetalingskort og medlemskort med mere. Fra 1920′erne

Som skrevet er det en gammel bygning fra starten af tyverne der vedvarende trænger til istandsættelse. Det blev på den ordinære generalforsamlingen 1998 vedtaget at igangsætte et større vedligeholdelsesprojekt. Tag og udsugning skal renoveres, og der skal etableres brandmure. Ligeledes blev der foretaget total facaderenovering. På vejsiden af bygningen i 2004 og færdiggjort på gårdsiden i 2008, med renovering af den gamle kloak.I 1999 tog den daværende bestyrelse fat på at grave lidt i fortiden om Vanløsegaard. Der blev taget kontakt til kommunen samt stadsarkivet for at få udleveret stiftelsesdokumenter m.v., som desværre er gået tabt med tiden. Blandt andet blev det opdaget, at foreningen rent faktisk ikke er fra 1924, men er stiftet 2. maj 1923. Denne misforståelse skyldes, at andelshaverne først kunne flytte ind i bygningen i 1924, og man derfor har regnet dette som Vanløsegaards “fødselsdag”. Selvom foreningen således er ældre end beboelsen, fortsætter vi med at fejre “fødselsdage” beregnet fra 1924.

A/B Vanløsegaard er beliggende i Katrinedalskvarteret i Vanløse på hjørnet af Jernbane Allé og Jyllingevej, omgivet af Kaløvej og Høgholtvej:

 

[google-map-v3 width=100% max-width=”640″ height=”360″ zoom=”17,5″ maptype=”satellite” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”da” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”true” draggable=”true” tiltfourtyfive=”true” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Jernbane Allé 92, 2720 Vanløse{}1-default.png{}A/B Vanløsegaard” bubbleautopan=”true” showbike=”true” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 


Vis stort kort